L'opinió

Una nova temporada

 

Una temporada més; i van.... No es que siguin tantes, però el que sí que puc afirmar és que han estat molt intenses. Intenses pel contingut de les obres que es programen. Intenses perquè la participació del públic cada vegada és més compromesa, fet que ens obliga a estar sempre a l’aguait. Intenses perquè ens sentim obligats a oferir-vos més i millors actes cada temporada. Les motivacions que ens ofereix la temporada i l’actitud del públic són més que suficients perquè aquesta intensitat es converteixi en un plaer. Treballar a la Fundació és una feina àrdua però senzilla al mateix temps. És un treball compromès, però amè. Cada dia coneixem gent nova i tenim l’oportunitat, quasi l’obligació, d’estar al corrent de tot. Aquest nou butlletí us arriba amb la mateixa il·lusió que el primer. Aquest pont de comunicació que us oferim ha de servir no només com a element d’informació de les nostres activitats, sinó com a plataforma (i no la de Houellebecq, és clar!) per a la vostra participació. Ens agradaria que ens féssiu arribar les vostres opinions sobre les nostres temporades i ens donéssiu el permís per a publicar-les.

             
Doncs bé! Endavant les atxes! Continuem!

 

Carles Canut

Carles Canut, director de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques.

 
Les activitats passades
 

Cicle de lectures dramatitzades de nous autors

Dilluns 11 de juny a les 21 hores
Emergència, de Marta Buchaca

Direcció: Carles Canut
Intèrprets: Àngels Bassas, Roser Camí,
Pablo Derqui, Susanna Garanacha i Mònica Glaenzel

Dilluns 25 de juny a les 21 hores
Aluminosi, de Manuel Veiga Giménez
Direcció: Emilià Carilla
Intèrprets: Àngela Jové, Blanca Pàmpols,
Mont Plans i Manel Sans

Els actors i les actrius que van intervenir en les dues obres del cicle "Nous Autors".

1.Els actors d’Aluminosi durant l'assaig general. 2. Un moment de la lectura d’Emergència.

L’espai per a l’espectador

Dilluns 25 de juny a les 18.00 hores

Amb motiu de l’obra Passat el riu, de Joe DiPietro

Els nostres mecenes intercanviant idees al voltant del muntatge, mentre berenaven amb productes del Pallars cortesia de  Poblaliments.

PresentaciÓ de l’obra GÈNESI 3.0, de Gerard Guix

 

Editada per AROLA EDITORS dins la col·lecció de teatre Textos a part.

 

L’obra guanyadora del III Premi Fundació Romea de Textos Teatrals, El Cementiri, de Gerard Guix, va passar al teatre amb un nou títol, Gènesi 3.0. El muntatge es va representar al Teatre Romea del 24 de juny fins al 22 de juliol en forma de musical. L’obra va ser dirigida per Carlos Wagner i interpretada per Elvira Prado (Isobel), Ruben Ametllé (Travis), Ana Criado (Mare / Vella). De la música se n’encarregà Josep Sanou mentre que la direcció musical la va firmar Joan Sanmartí.

1. Rubén Ametllé i Elvira Prado durant la representació de Gènesi 3.0. 2. Portada del llibre de Gerard Guix.

Properes activitats

FormaciÓ

V Edició Postgrau en Producció i Gestió d’Espectacles

17 d’octubre a les 17.00 hores.  Institut del Teatre.

 

 

ACTIVItats TEMPORADA 2007- 2008

Cicle "Nits de contes, poemes i cançons"

Espectacle presentat per Tel·Entrada

17 de setembre 21.00 hores
Agustí Bartra. Entre l’exili i el retorn. Amb Rosa Cadalfach, Josep Minguell, Àngels Poch, Lluís Soler, el cantautor Miquel Pujadó i cinc músics més a escena.

15 d’octubre 21.00 hores
Ja fa 5 anys. Miquel Martí i Pol. Lectura de poemes amb Maria Barbal, Artur Mas, Gemma Mengual, Júlia Otero i destacades personalitats de la societat catalana com Santiago Dexeus.


10 de desembre 21.00 hores
Nadal al Carib. Dir. Carles Canut. Amb el cantant líric Iván García, Cecilia Bellorín, Isabela
Méndez, i el director musical Lorenzo Barriendos, entre d'altres.


Cicle "La ciència al teatre"

Del 9 al 18 de novembre. "Setmana de la ciència 2007"

12 de novembre 21.00 hores
Els físics, de Friedrich Dürrenmatt. Dir. Carles Canut.


Programa paral·lel a les obres de la temporada 2007-08
Amb motiu de l'estrena d'El Sr. Perramon, de Josep Ma de Sagarra

26 de novembre 21.00 hores
El comte Arnau, de Josep Ma de Sagarra, amb Lluís Soler.

L'espai per a l'espectador

L’espai per a l’espectador

Una trobada entre el teatre i l’espectador

 

Espai per a l'espectador

L’espai per a l’espectador és un lloc de trobada al vestíbul del Romea pels mecenes que volen compartir opinions sobre l’obra que acaben de veure. Es tracta d’una iniciativa que respon a les peticions que durant tot l’any hem anat rebent a la Fundació Romea. És un projecte basat en la confiança amb l’espectador, que tindrà un espai propi on sentir-se còmode entre l’altra gent i on podrà fer el seu particular debat mentre degusta productes del Pallars cortesia de Poblaliments.

Properes trobades
Tres Dramolette, de Thomas Bernhard ............................. Dilluns 1 d'octubre de 2007 a les 18.00 hores

El Sr. Perramon, de Josep Maria de Sagarra .................. Dilluns 5 de novembre de 2007 a les 18.00 hores


L'hemeroteca

ROMEA PLUS 2006/2007

La Falange de Rafael Sánchez-Mazas

A càrrec de Joan Maria Thomàs

 

Un moment de la conferència del doctor Thomàs.

Dilluns 30 d'abril de 2007

Joan Maria Thomàs: “M’havien dit que m’acompanyaria Lluís Marco, que representa el paper de Sánchez-Mazas en aquesta obra extraordinària que s’està representant aquí [al Teatre Romea], i en realitat estava una mica preocupat de tenir a Sánchez-Mazas aquí al costat, quan he de parlar de la Falange d’aquells anys. Realment em preocupava, però ara estic més tranquil.

Bé, jo sóc estudiós de la Falange, la vaig estudiar durant molts anys. Ara ja no tant, ara estudio altres temes, però quan un ha treballat tants anys, més de vint, com a acadèmic, la veritat és que un tema com aquest no s’abandona mai. Vaig conèixer la figura de Sánchez-Mazas, però sobretot vaig conèixer els fets del monestir del Collell que donen lloc a l’anècdota que Javier Cercas va utilitzar per fer la novel·la de la que ara se’n fa l’obra.Llegir conferència completa


L'entrevista

CARME PORTACELI

Directora de la Nau Ivanov

 

Des que es va presentar com a directora-gestora de la Factoria Escènica Internacional ja ha passat un any. Té clares les línies d’actuació o pensa que fa falta fer algun retoc al projecte inicial?
Les línies estan bastant clares però crec que el pas del temps ens fa reflexionar i replantejar-nos algunes coses. Ho fem d’una manera positiva perquè el que volem és que el nostre projecte pugui arribar a la gent i amb aquest any hem vist coses que no havíem vist abans.

Josep Beuys, artista plàstic, diu que part del públic té consciència... però del que es tracta és de despertar-la en aquells que no la tenen; aleshores, vostè que veu el teatre com una acció social, pensa que amb la programació del primer any ha assolit aquest objectiu?
Jo no puc parlar de consciència, només m’atreveixo a dir que tot allò que a mi em preocupa, que ens preocupa a tots nosaltres, crec que són coses que a la gent que té un interès pel teatre, o per un tipus de teatre que reflecteixi la societat on vivim, també li interessen. Això ho he comprovat durant el transcurs de la meva vida professional, que és llarga; crec que hi ha gent a la qual li interessa aquest tipus de teatre i una altra que se n'estima més un altre. Hi ha moltes realitats i totes són vàlides. Es tracta de donar cabuda a totes elles. L’art és lliure, no se’l pot classificar.
Considerant l’entorn immediat a la Nau Ivanov, al barri de la Sagrera, on funciona la Factoria, com pensa que pot influir aquest entorn en la gestió d’aquest espai?
Portem molt poc temps per poder tenir una resposta a aquest respecte. Tenim projectes de cursos per a nens del barri amb professionals dels nostres, però no per fer actors, o ballarins, sinó per fer persones que puguin connectar amb el seu interior i perquè aprenguin a valorar el treball en equip, cosa tan desvalorada en la nostra societat individualista. L’any vinent podrem respondre a aquesta pregunata amb precisió. Creiem que els nens i les nenes són els futurs espectadors.
Quants idiomes sentirem a parlar en les propostes artístiques que es continuaran fent a la Nau?
Doncs en principi català, però evidentment tants idiomes com demanin les necessitats, des del castellà, magrebí,...
Sabem que té projectes de direcció a l’exterior com a Veneçuela,  per exemple.  Té intencions de fer algun tipus d’intercanvi artístic amb altres països per futurs projectes que es presentin a la Factoria?
De moment són projectes personals, a Madrid, a Barcelona fora de la Factoria, i més enllà (ja sabeu que no ens agrada parlar dels projectes fins que no els tenim a sobre), però per suposat que una de les vocacions de la FEI és que contacti amb centres de creació d’altres països, però ens cal una mica més de temps i de diners.


FES-TE MECENES DE LA FUNDACIÓ ROMEA!: Teatre a preu de cinema

Si vols veure teatre a preu de cinema fes-te mecenes i per 180€ l’any gaudiràs de dues localitats a platea per cada obra de la temporada del Teatre Romea.

 

Mai el teatre havia estat tan a prop teu. Per a qualsevol dubte o aclaració podeu adreçar-vos al nostre telèfon 933181431 o bé a través de correu electrònic a info@fundacioromea.cat o visitant la web www.fundacioromea.cat.


FUNDACIÓ ROMEA PER A LES ARTS ESCÈNIQUES

Director
Carles Canut


Equip

Ivet Boltà
Marta Queralt Vila


Fotografies
David Ruano

Disseny
Paquito Méndez


Coordinació general
Marta Queralt Vila

info@fundacioromea.cat
www.fundacioromea.cat
C. Hospital, 51 - 08001 Barcelona
Tel. 93 318 14 31

Programació Teatre Romea 06>07 FES-TE MECENES DE LA FUNDACIÓ ROMEA i viu un any de teatre

www.fundacioromea.cat
Si vols donar de baixa la teva subscripció a aquest butlletí pots enviar-nos un e-mail a info@fundacioromea.cat escrivint UNSUSCRIBE. És un missatge exclusiu per als nostres socis de la Fundació Romea. © Fundacio Romea per a les Arts Escèniques. Tots els drets reservats. www.fundacioromea.cat.
La Fundació Romea per a les Arts Escèniques no es fa responsable de les opinions que els seus col·laboradors puguin expressar.