Lectura dramatitzada : Rinoceront d’ Eugène Ionesco

2 de juliol de 2018

La fundació Romea amb la col·laboració de l’ AADPC

presentaran aquest cop en el Teatre Goya, la Lectura dramatitzada: Rinoceront d’ Eugène Ionesco

Eugène Ionesco (Slatina, Romania, 26 de novembre de 1909 – París, 28 de març de 1994) fou un escriptor i dramaturg romanès, sobretot en llengua francesa, creador i capdavanter del teatre de l’absurd

Tot i que sovint ha estat conegut amb la denominació del seu nom en francès, Eugène Ionesco, el seu cognom original era Ionescu, segons la clàssica declinació patronímica romanesa, en el sentit de fill d’en Joan (Ion).

El seu pare era jurista i treballava dins de l’administració reial, mentre que la seva mare era filla d’un enginyer francès que treballava pels ferrocarrils romanesos. Quan el petit Eugen tenia tot just cinc anys, la família emigra a França.

El 1916, el pare trenca amb la seva muller, i, emocionat i endut per sentiments patriòtics, quan Romania declara la guerra a Alemanya i a Àustria, s’entorna al seu país. Ionescu resta amb la seva mare i la seva germana i es veu obligat a passar temps d’una greu penúria econòmica. És internat a una llar d’infants, on ho passarà força malament, i de 1917 a 1919, ell i sa germana són confiats a una família de pagesos, a La Mayenne, prop de la confluència de Normandia i Bretanya. Aquest període serà recordat pel futur escriptor com un dels més joiosos de la seva vida.