18 de Gener de 2018

“ Andorra” de Max Frisch amb la col•laboració del Consolat Suïs

La cultura sempre ha estat política, però en l’època de Max Frisch, i també per la implicació del propi Frisch, les veus dels intel·lectuals i artistes eren políticament i socialment rellevants.

 

Max Frisch va passar la seva joventut en el plàcid Zuric, dedicant-se després al periodisme durant els seus extensos viatges a l’estranger. Mentre el país veí estava marcat per l’auge del nacionalsocialisme, Frisch estudiava arquitectura publicant els seus primers treballs literaris. Durant la guerra va defensar com a soldat les fronteres suïsses, i, alhora, els seus contactes amb prestigiosos exiliats van animar a realitzar els seus primers treballs en teatre.

 

El seu salt a la fama ho va aconseguir en els anys 50 amb la publicació del seu “Diari 1946-1949” i les seves dues novel·les “Stiller” i “Homo Faber”. Amb la seva obra teatral “Biedermann i els incendiaris” es va establir com a dramaturg a nivell internacional, ratificant aquest reconeixement amb “Andorra” que es va estrenar el 1961 a Zúrich.