3 de Desembre de 2019

Diàleg entre ciutats Madrid/Barcelona

Inventari sobre la ciutat construïda

 

No hi ha dia en què no es plantegi alguna imatge negativa de la realitat econòmica, política, cultural o social de Barcelona i Madrid per definir les dues ciutats. Tot sembla indicar que ens trobem en una època on la critica negativa sembla l’única manera de contribuir a generar una dinàmica positiva i constructora de ciutat. Però que passaria si preguntéssim als ciutadans si es veurien en cor de fer un inventari de les coses positives que han succeït a Barcelona i Madrid.

 

Aquesta qüestió  la volen formular  a dos prestigiosos pensadors com són en Joan Subirats i José Luis Villacañas enfront de les següents preguntes: Es veuria en condicions de fer un inventari de les coses positives que s’han construït a la ciutat de Madrid i Barcelona en els últims vint anys? Estem en condicions de ressaltar, sense por de ser considerats arribistes polítics, que han ocorregut una sèrie d’esdeveniments a la ciutat que l’han fet créixer i fer-la millor? Som a temps encara d’oposar una visió negativa de l’esdevenir de les ciutats a una visió realista del que estan proposant als seus ciutadans? Les qüestions que formulem des de la Fundación Santillana i la Fundació Romea a Joan Subirats i José Luis Villacañas és si podem inventariar les coses més destacades que s’han construït en totes dues ciutats en els últims vint anys i com poden arribar a ser determinants per a definir el futur.

 

 

Joan Subirats és catedràtic en Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​especialista en govern, gestió pública i en l’anàlisi de polítiques públiques. També ha treballat en temes d’exclusió social, problemes d’innovació democràtica i societat civil. Diputat provincial de Barcelona des de 2019.

Últim llibre publicat: Análisis de Políticas Públicas y Eficacia de la Administración.

José Luis Villacañas és un filòsof polític espanyol i historiador de les idees polítiques.

Últims llibres publicats: Imperiofilia y el populismo nacional-católicoOtra historia del imperio español (Assaig); Historia del poder político en España (assaig i biografia).

 

Objectiu del cicle:

 

Desenvolupar i establir una sèrie de conferències i diàlegs entre Barcelona i Madrid.

Les trobades se celebraran a les dues ciutats. El propòsit és generar un flux de trobades entre intel·lectuals i artistes de Madrid i de Barcelona, ​​per definir un eix de sensibilitats afins, sobre la base de:

 

  1. Obrir un espai de diàleg cultural entre Barcelona i Madrid.

 

  1. L’objectiu és posar en contacte de la societat barcelonina i madrilenya a una sèrie de personalitats del món creatiu i intel·lectual per a avançar en un major coneixement de la realitat cultural que es desenvolupa en ambdues ciutats.

 

  1. Considerem necessari donar a conèixer l’alt potencial de les dues ciutats i buscar la manera de millorar la seva dinàmica de col·laboració i coneixement cultural.