25 de Gener de 2018

Espectacle: “Cambó/Companys”

La Fundació Romea es complau a convidar-vos a l’espectacle Cambó/Companys ideat i dirigit pel director teatral Frederic Roda, amb la participació de l’actor Carles Martínez.

 

Comptarem amb la col·laboració d’Agustí Colomines i Josep Maria Ortiz, historiadors del Grup de Recerca en Estudis Nacionals i Polítiques Culturals de la Universitat de Barcelona (GRENPoC – UB)

 

“La proposta, que Roda defineix com “un espectacle d’oratòria parlamentària”, ressona avui amb tanta força que un al·lucina de constatar que tot continua igual en la difícil relació entre Catalunya i Espanya. I commou, pel coneixement del que havia de venir, sentir en les argumentacions d’aquests dos polítics l’esperança que es pugui arribar a entendre el fet català.

Però més enllà de la ressonància amb l’actualitat dels dos discursos, el que de debò sustenta l’espectacle és l’espectacular treball de Carles Martínez, que aconsegueix el miracle, no gens fàcil, que deixem de veure l’actor.

Gràcies a una combinació perfecta de gestos, veu i presència escènica, es converteix davant nostre en dos personatges tan antagònics en pensament, caràcter i oratòria com Cambó i Companys. Una impressionant actuació que referma Martínez com un dels millors intèrprets de l’escena catalana contemporània i aconsegueix fer-nos vibrar. Justament el que no aconsegueix gairebé mai la pobresa de l’actual discurs polític.”

Crònica de Josep Barbany