Presentació del llibre : El Verbo amar y el camino hacia el desapego

Amb
Marisol González Escriptora
Gracia Fernández Cantant
Anna Mateo Cantant
Patricia Paisal Cantant
Joaky Cantautor
Nerea Royo Cantant
Alicia Serrat Escriptora
Chipper Cantant
Edgar Martínez Cantant
Maria Camps Pianista
Dilluns 11 de octubre de 2021, 19:00
Teatre Romea com arribar

Vídeos

Galeria

Descripció

El Llibre:

‘EL VERBO AMAR y el camino hacia el desapego’ és un llibre que pretén mostrar com transformar  les vivències del dia a dia i tot allò que ens succeeix a la vida en aprenentatges.

El tema central del llibre és l’amor i les relacions de parella. Prenent com a punt de partida el fet  que les nostres parelles són el nostre principal mirall, s’explica com allò que veiem a l’altra ens  parla de nosaltres. Es tracta de canviar la perspectiva amb la que s’observa tot allò que vivim.

Hi ha la tendència a viure l’amor des de l’aferrament i això provoca un gran patiment. Canviant  la perspectiva i tractant d’entendre que totes les relacions tenen com a objectiu ensenyar-nos  alguna cosa de nosaltres mateixos, podrem integrar aquests aprenentatges i desdramatitzar les  situacions. Deixar de patir o, com a mínim, veure el patiment com un estat temporal, i com a  una elecció.

Les relacions de parella es poden experimentar amb un aferrament sa. No estem acostumats,  però és possible. Per fer-ho cal tota una sèrie d’ingredients però el fonamental és l’autoestima.  Hem d’aprendre a estimar-nos i respectar-nos per tal d’estimar a l’altra.

Estimar implica donar llibertat a l’altra persona per se qui és. Acceptar-la tal i com és. Estimar  no vol dir posseir. Significa deixar anar. Estimar és compartir, cuidar, admirar i respectar.

El llibre es desenvolupa en dues part: La primera està integrada per les experiències en l’amor  d’una noia: la Miriam, una dona de quaranta i pocs anys, lesbiana, i molt apassionada en l’amor.  A la  segona  part la  protagonista  reflexiona  sobre  tot allò  que  ha après a través de les  seves  relacions de parella.

La Miriam decideix transformar el dolor en aprenentatge, amb la qual cosa aconsegueix créixer  i evolucionar com a persona.

El llibre no passarà desapercebut. No només per la historia que explica, on es parla obertament  de l’amor i la sexualitat; sinó per les idees que  transmet, que poden ajudar a  tothom qui ho  llegeixi a valorar com ha viscut i/o viu les seves relacions, què n’ha après o està aprenent d’elles i com es poden millorar.