Joan Subirats

Tinent d'Alcalde. Comissari de cultura Ajuntament de Barcelona

Activitats de Joan Subirats

Joan Subirats

Tinent d'Alcalde. Comissari de cultura

Joan Subirats i Humet

(Barcelona, 17 de maig de 1951) és catedràtic en Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona,especialista en governament, gestió pública i en l’anàlisi de polítiques públiques. També ha treballat sobre temes de l’exclusió social, problemes d’innovació democràtica i societat civil

El 1980 es va doctorar en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. D’ençà de la seva creació fins al juliol del 2009 ha estat director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), on actualment dirigeix el postgrau en Economia Cooperativa. Va ser un dels portaveus de Guanyem Barcelona. Ha col·laborat habitualment en diversos mitjans de comunicació, com el diari Ara, Catalunya Plural, Crític i El País i al programa La ventana de la Cadena SER.

Ha estat autor i editor de títols com Elementos de Nueva Política (CCCB, Barcelona 2003), Análisis y gestión de políticas públicas (Ariel, 2008), Del Xino al Raval (Hacer, 2008), Participación y calidad democrática (Ariel, 2009), Autonomies i desigualtats a Espanya: percepcions, evolució social i polítiques de benestar (Institut d’Estudis Autonòmics, 2011) i El poder de lo próximo. Las virtudes del municipalismo. (Catarata, 2017).

El novembre de 2017 va ser nomenat comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. És membre de la coordinadora de Catalunya en Comú.