Inventari sobre la ciutat construïda

Amb
Joan Subirats Tinent d'alcalde
Josep M. Martí Font Periodista i escriptor
Dilluns 2 de desembre de 2019, 20:00
Teatre Romea com arribar

Vídeos

Galeria

Descripció

Inventari sobre la ciutat construïda

No hi ha dia en què no es plantegi alguna imatge negativa de la realitat econòmica, política, cultural o social de Barcelona i Madrid per definir les dues ciutats. Tot sembla indicar que ens trobem en una època on la critica negativa sembla l’única manera de contribuir a generar una dinàmica positiva i constructora de ciutat. Però que passaria si preguntéssim als ciutadans si es veurien en cor de fer un inventari de les coses positives que han succeït a Barcelona i Madrid.

Aquesta qüestió la volen formular a dos prestigiosos pensadors com són en Joan Subirats i José Luis Villacañas enfront de les següents preguntes: Es veuria en condicions de fer un inventari de les coses positives que s’han construït a la ciutat de Madrid i Barcelona en els últims vint anys? Estem en condicions de ressaltar, sense por de ser considerats arribistes polítics, que han ocorregut una sèrie d’esdeveniments a la ciutat que l’han fet créixer i fer-la millor? Som a temps encara d’oposar una visió negativa de l’esdevenir de les ciutats a una visió realista del que estan proposant als seus ciutadans? Les qüestions que formulem des de la Fundación Santillana i la Fundació Romea a Joan Subirats iJosep Mª Martí Font és si podem inventariar les coses més destacades que s’han construït en totes dues ciutats en els últims vint anys i com poden arribar a ser determ inants per a definir el futur.

Joan Subirats és catedràtic en Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​especialista en govern, gestió pública i en l’anàlisi de polítiques públiques. També ha treballat en temes d’exclusió social, problemes d’innovació democràtica i societat civil. Diputat provincial de Barcelona des de 2019.

Últim llibre publicat: Análisis de Políticas Públicas y Eficacia de la Administración.

Josep M. Martí Font és un periodista i escriptor català, llicenciat en Dret i Ciències econòmiques a la Universitat de Barcelona.

Últims llibres publicats: Imperiofilia y el populismo nacional-católico: Otra historia del imperio español (Assaig); Historia del poder político en España (assaig i biografia).

Objectiu del cicle:

Desenvolupar i establir una sèrie de conferències i diàlegs entre Barcelona i Madrid.

Les trobades se celebraran a les dues ciutats. El propòsit és generar un flux de trobades entre intel·lectuals i artistes de Madrid i de Barcelona, ​​per definir un eix de sensibilitats afins, sobre la base de:

1. Obrir un espai de diàleg cultural entre Barcelona i Madrid.

2. L’objectiu és posar en contacte de la societat barcelonina i madrilenya a una sèrie de personalitats del món creatiu i intel·lectual per a avançar en un major coneixement de la realitat cultural que es desenvolupa en ambdues ciutats.

3. Considerem necessari donar a conèixer l’alt potencial de les dues ciutats i buscar la manera de millorar la seva dinàmica de col·laboració i coneixement cultural.