Emma Vilarasau

Actriu Barcelona

Emma Vilarasau

Actriu

Emma Vilarasau va cursar els seus estudis d’interpretació en el Institut del Teatre de Barcelona de 1977 a 1980. Va completar la seva formació en Paris a l’escola de Philip Gaulier en 1985.

En 1982 va entrar en el Teatre Lliure de Barcelona i durant deu anys va participar en nombroses obres, realitzades per directors com Fabia Puigserver, Lluis Pasqual, Pera Planella, o Carmen Portacceli. En aquest moment va iniciar un llarg recorregut per l’escena catalana, interpretant obres com La infanticida, Un tramvia anomenat desig, Paraules encadenades, Un matrimoni de Boston , Agost, Qui te per de Virginia Wolf, Barcelona, Els dies feliços , La Mare, Medea, i actualment Eva contra Eva. També ha treballat amb prestigiosos directors de teatre com Segi Belbel, Daniel Veronese, Josep Maria Mestres, Andres Lima, Mario Gas, Ariel Garcia Valdés, Fernando Bernués, Silvia Munt, Ivan Morales.

En cinema ha protagonitzat Els sense nom, de Jaume Balagueró, per la qual va rebre el Premi a Millor Interpretació Femenina en el Festival de Sitges; Perquè no m’oblidis, dirigida per Patricia Ferreira per la qual va ser nominada als Goya i va obtenir el Sant Jordi de Cinema; Desclassificats, realitzada per Abel Folk, que li va valer el premi a millor actriu en el World-*Fest Houston International Film Festival.

En television ha protagonitzat sèries d’èxit en TV3, des de Nissaga de Poder, Mirall Trencat, Crims, Majoria absoluta, o Ventdelpla.

Activitats de Emma Vilarasau