Gerard Quintana

Cantant i Escriptor Girona

Gerard Quintana

Cantant i Escriptor

Gerard Quintana i Rodeja (Girona, 27 de novembre de 1964) és un cantant de pop rock, conegut com a cantant del grup Sopa de Cabra i després en solitari.

Abans de formar part de Sopa de Cabra, però, havia estat en els grups Hasta los huevos de Mili i Ninyin’s Mine Workers Union Band. Més endavant, com a  cantant de Sopa de Cabra, també seria compositor des dels inicis del grup (1986) fins a la seva dissolució l’any 2001.

Aquell mateix any inicia la seva carrera en solitari amb el disc Senyals de fum, gravat als estudis de Quimi Portet. L’any 2004 edita el seu segon disc en solitari Les claus de sal, més intimista i on el piano agafa més importància. A Les claus del sal hi musica alguns poemes de Jordi Guardans. El novembre de 2005 treu el disc Per un tros de cel. Paral·lelament ha gravat amb Jordi Batiste Els miralls de Dylan, Sense reina ni as, i Escolta-ho en el vent on versionen Bob Dylan.

També l’hem vist en el grup de versions Astun Kiki i en l’espectacle de l’Àngel Bo. Després de la dissolució de Sopa de Cabra va presentar l’espectacle Les Enfants du Paradis on compartia escenari amb Dani Nel·lo i Lídia Pujol. També va fer una gira de petit format amb en Francesc Bertran, anomenada Doble Zero.

Ha col·laborat en nombrosos discs d’altres artistes com ara Gossos, Albert Pla, Albert Fibla, Kabul Babà, Van de kul, Esteve de Franc, Quimi Portet, Ressonadors i Ricard Puigdomènech, entre d’altres.

Una altra faceta del cantant de Girona, ara establert a Eivissa, és la d’actor. L’hem pogut veure en alguns films, com per exemple Rateta, Rateta (1990), de Francesc Bellmunt. També ha fet programes de ràdio a OnaGirona, on presentava Latribu, i més recentment a Catalunya Cultura Al mig del camí.

El 2014 va estrenar el disc Tothom ho sap amb el guitarrista Xarim Aresté.

Activitats de Gerard Quintana

Visca Barcelonas

Dilluns 17 de abril de 2023, 19:00 Teatre Romea

Amb Joan Carulla (Agricultor urbà), Jordi Casanovas (dramaturg), Anabel Lorente (pedagoga), Estela Martí (dissenyadora de moda i docent), Maria Picassó i Piquer (grafista), Gerard Quintana (Músic i escriptor), Mónica Rikić (artista electrònica), Isabel Vidal (directora general Focus) i Guido Di Blasi (guitarrista). PRODUCCIÓ DE: DIARIO VIVO

Disponible en video