Marc de la Varga

Guionista i Dramaturg

Marc de la Varga

Guionista i Dramaturg

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull i Màster en Guió de Cinema i TV. A més, ha completat la seva formació com a director de teatre i dramaturg a l’Obrador Internacional de la Sala Beckett participant en els tallers impartits per en Sergi Belbel, Alberto Conejero o Andrés Lima, entre d’altres.

Combina la labor de guionista amb la de dramaturg. Ha dirigit i escrit diverses obres de teatre representades tant a Barcelona com a Madrid, entre les quals destaquen “El niño de la tele” (Sala Flyhard, Aquitània Teatre, Teatros Luchana); “Xarnegos” (Almeria Teatre i Off del Teatre Romea); “Tras la puerta”, representada primer en un espai no convencional (Hotel Acevi Villarroel) i posteriorment adaptada a una sala de teatre (Teatro del Barrio). Cocreador de l’espectacle “Pentateatre Atòmic”, el primer espectacle de microteatre de Barcelona. El 2022 és finalista del Premi Frederic Roda de Teatre amb el seu últim text, “Goteres”.

En l’àmbit audiovisual, com a director i guionista ha treballat per a productores com Mediapro, Minoria Absoluta, Atresmedia, Brutal Media, entre d’altres. Guionista de sèries documentals com “Crims” (Goroka. Premi RAC 2021), “El Judici” (Mediapro) o “FC Barcelona: Una nova era” (Barça Studios i Amazon Prime). A més, ha sigut guionista del programa d’humor “APM?” (Premi Ondes 2014). També ha col·laborat en el desenvolupament de diversos projectes de ficció de Mediapro, sota la coordinació d’en Lluís Arcarazo (Salvador, Nit i Dia, El cor de la ciutat). El 2019 guanya el Premi del Jurat a Millor Pilot de Ficció del Festival Zoom dins la secció ShowCase de Pilots de Sèrie.

Actualment és guionista de “El Foraster” (Premi Ondes 2016. Brutal Media); de “El Búnquer” (Premi RAC 2021. Catalunya Ràdio) i creador de la ficció sonora “Viaje de Fin de Novios” (Radio Primavera Sound).

Activitats de Marc de la Varga