Concert; memorial Joaquim Serra 2019

Amb
Bernat Castillejo Director
Martí Carreras Compositor convidat
Jordi Saura Presentació
Joan Torras Percussió
Dilluns 4 de novembre de 2019, 20:00
Teatre Romea com arribar

Vídeos

Galeria

Descripció

Per tercer any consecutiu, la Fundació Romea Junt amb l’Agrupació cultural Folklòrica Barcelona acullen al Teatre Romea el Concert Memorial Joaquim Serra 2019 amb la participació de les Cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Director Bernat Castillejo, compositor convidat Martí Carreras i percussió Joan Torras.

Joaquim Serra i Corominas (Peralada, l’Alt Empordà, 4 de març de 1907 – Barcelona, 17 de novembre de 1957) fou un compositor i pianista català, un dels més importants en la història de la música per a cobla, amb moltes sardanes considerades de gran qualitat. Ha estat definit com el compositor de la “difícil senzillesa”, “amb les notes justes i ni una més”.

Fill del també compositor i músic Josep Serra i Bonal, rebé els primers ensenyaments musicals del seu pare. Quan en Joaquim tenia deu anys, la seva família es traslladà a Barcelona perquè pogués obtenir una sòlida formació musical, que rebé dels mestres Millet, Carles Pellicer i Morera. Ben aviat destacà com a compositor, amb diversos premis Concepció Rabell i Sant Jordi en els anys vint. El 1934 fou nomenat director artístic de Ràdio Associació de Barcelona. Dirigí la Cobla Barcelona i li donà una qualitat molt elevada. Col·laborà amb els esbarts Verdaguer i Sarrià, pels quals adaptà diversos ballets catalans. Publicà el Tractat d’instrumentació per a cobla (1957), una de les obres fonamentals en la matèria, a partir de les lliçons que havia impartit en el curset d’instrumentació que el 1948 havia organitzat l’Obra del Ballet Popular. Morí l’any 1957, amb cinquanta anys. Com a homenatge, l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona convoca anualment el premi de música Memorial Joaquim Serra i el compositor Rafael Ferrer li dedicà la composició Adéu Quim! In Memoriam (1957).