Abel Folk

Actor Barcelona

Abel Folk

Actor

Abel Folk té una dilatada carrera com a actor i ha combinat el teatre i el doblatge amb el cinema i la televisió. Els seus inicis en televisió van ser en el programa infantil Terra d’Escudella que TVE va emetre en català a la fi de la dècada dels anys setanta.

L’any 1992 va ser reconegut amb el premi al millor actor de cinema que atorga la AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya) per la seva interpretació en la pel·lícula Havanera 1820, premi que va tornar a guanyar l’any següent amb Monturiol, el senyor de la mar.​ Pel seu treball en El coronel Macià (2006) va rebre una nominació del Premi Barcelona de Cinema i una altra del Premi Butaca al millor actor.​ L’any 1997 ja havia rebut aquest premi per la interpretació en l’obra Pel davant i… pel darrera, en la categoria de millor actor de teatre.

Ha doblat, tant en castellà com en català, a l’actor irlandès Pierce Brosnan en gairebé 40 pel·lícules, incloent-hi les quatre en les quals va encarnar a l’Agent 007 James Bond.

Activitats de Abel Folk