Ada Castells

Escriptora i Periodista

Ada Castells

Escriptora i Periodista

Ada Castells (Barcelona, 1968) és escriptora i periodista catalana. Llicenciada en Ciències de la Comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva primera novel·la es va publicar l’any 1998 titulada El dit de l’àngel que tracta d’una ficció realista i estripada sobre els seus avantpassats protestants. Des d’aquell moment ha continuat publicant novel·les i relats curts.

L’any 2001 va publicar Mirada, una novel·la en contra de la dictadura de la imatge. El 2005 Tota la vida, una biografia novel·lada del pintor C.D.Fiedrich.

La seva última obra és Mare, publicada el 2019 que parla sobre la confrontació entre els records de dues dones, la mare i la filla.

El 2012 va rebre el Premi Sant Joan Unnim de literatura catalana amb l’obra Pura Sang, ambientada a Menorca i Barcelona, narra la història d’una dona que lluita per no tenir por a res.

Ha estat redactora al diari Avui i al suplement de cultura de La Vanguardia. Ha fet col·laboracions periodístiques i literàries, comentant llibres de lectura, fent lectures de contes i entrevistes a escriptors, a BTV, TV3, Catalunya Ràdio, COM Ràdio, Suplemento Cultura de l’AVUI, Cosmopolitan, National Geographic, Sàpiens, La Vanguardia i al Time Out.

Actualment, imparteix classes i diferents cursos de redacció i periodisme a l’Ateneu Barcelonès i a la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona).

Activitats de Ada Castells

Solastàlgia

Dilluns 22 de maig de 2023, 19:00 Teatre Romea

Amb Ada Castells (Escriptora i Periodista) i amb la participació de Mònica Molins (Direcció Escènica), Marc Andreu Rosich (Actor), Maria Garcia (Actriu) i Judit Mas (Actriu).

Disponible en video

Ohritzó

Dilluns 31 de octubre de 2022, 19:00 Teatre Romea

Amb Fernando Prats i la col·laboració de Núria Labari, Eloy Fernández Porta, Víctor Gómez Pin, Susanna Rafart i Ada Castells. (Veu en off Enric Llort)

Disponible en video