Ada Castells

Escriptora i Periodista

Ada Castells

Escriptora i Periodista

Ada Castells (Barcelona, 1968) és escriptora i periodista catalana. Llicenciada en Ciències de la Comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva primera novel·la es va publicar l’any 1998 titulada El dit de l’àngel que tracta d’una ficció realista i estripada sobre els seus avantpassats protestants. Des d’aquell moment ha continuat publicant novel·les i relats curts.

L’any 2001 va publicar Mirada, una novel·la en contra de la dictadura de la imatge. El 2005 Tota la vida, una biografia novel·lada del pintor C.D.Fiedrich.

La seva última obra és Mare, publicada el 2019 que parla sobre la confrontació entre els records de dues dones, la mare i la filla.

El 2012 va rebre el Premi Sant Joan Unnim de literatura catalana amb l’obra Pura Sang, ambientada a Menorca i Barcelona, narra la història d’una dona que lluita per no tenir por a res.

Ha estat redactora al diari Avui i al suplement de cultura de La Vanguardia. Ha fet col·laboracions periodístiques i literàries, comentant llibres de lectura, fent lectures de contes i entrevistes a escriptors, a BTV, TV3, Catalunya Ràdio, COM Ràdio, Suplemento Cultura de l’AVUI, Cosmopolitan, National Geographic, Sàpiens, La Vanguardia i al Time Out.

Actualment, imparteix classes i diferents cursos de redacció i periodisme a l’Ateneu Barcelonès i a la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona).