Alberto García Alix

Fotògraf

Alberto García Alix

Fotògraf

Alberto García Alix (León, 1956) és un fotògraf espanyol. Especialitzat en el retrat i les seves obres giren entorn les motos, els tatuatges, la música i la vida nocturna.

Les seves fotografies acostumen a ser en blanc i negre.

Els seus primers negatius es van fer a Madrid l’any 1976. Allà va viure-hi durant molts anys i va ser on va fer les seves primeres exposicions individuals a galeries madrilenyes com la Galeria Buades o la Galeria Moriarty i a galeries internacionals com la Portfolio Gallery de Londres.

Durant la primera edició de PhotoEspaña l’any 1998, va realitzar una exposició retrospectiva que va tenir un gran èxit, en el públic i en la crítica. El 1999 va rebre el Premi Nacional de Fotografia del Ministeri de Cultura espanyol. En aquest mateix any va començar a treballar amb les galeries Juana de Aizpuru a Espanya i Kamel Mennour a França.

El 2003 va començar a experimentar amb un nou format, el vídeo, mentre vivia a París. Allà va iniciar-se en una disciplina en la qual alternava imatges fotografiades i filmades, i que, actualment, utilitza.

Durant el 2009 va presentar una exposició retrospectiva al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, a l’Ullens Center de Pekin i a la Maison de la Photograpie de Moscú.

Les seves obres més actuals s’han exposat a grans museus prestigiosos i internacionals com la Mison Européene de la Photographie de París, la Photographers’ Gallery de Londres, el Museo de Arte Contemporáneo de León, el centre Tabacalera Promoción del Arte de Madrid i el Museu del Prado. A més, les seves obres es troben a grans col·leccions com les del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Espanya); els Fonds Nationales d’Art Contemporain (França) o la col·lecció de la Deutsche Börse (Alemanya).

Ha col·laborat en diversos diaris com La Vanguardia, El País, l’ABC, o El Mundo i també a revistes.

Va ser un dels protagonistes de la Movida Madrilenya, un moviment cultural que va fotografiar a joves que posteriorment s’han convertit en personalitats de prestigi en diferents camps, entre ells hi podem trobar Pedro Almodóvar, Rossy de Palma, Emma Suárez, Camarón de la Isla i molts altres.

El fotògraf ha compaginat la seva activitat fotogràfica amb la d’editor, sent fundador de la revista cultural “El canto de la Tripulación” (1989 al 1997).

Actualment, és cofundador de l’editorial Cabeza de Chorlito, juntament amb Frédérique Bangerter, sota el segell amb la qual ha publicat algunes de les seves creacions més recents: El paraíso de los creyentes (2011); Diaporamas (2012); MOTO (2015) I Mtorcycle Family Circus n. 1, n. 2 i n. 3 (2016, 2018, 2021).