Andrés Lima

Actor i director teatral

Andrés Lima

Actor i director teatral

ANDRÉS LIMA

Madrid, 1961

Membre del grup Animalario amb una gran trajectòria professional de teatre a l’esquena. Pel que fa al cinema, el seu debut va tenir lloc l’any 1991  amb un curtmetratge, de Jesús R. Delgado, al qual li va seguir, l’any següent, “Oro en la pared”, del mateix director. Posteriorment ha participat en diversos curtmetratges més, com “Entre el amanecer y el día”“Verbena”“Onán” o “Cóctel”.

Així mateix, ha intervingut en un gran nombre de llargmetratges. El primer va ser l’any 1993,  quan va treballar a les ordres del director Pablo Llorca a la pel·lícula “Jardines colgantes”, intervenint encara, aquell mateix any, en dues cintes més, “Pelotazo nacional” de Mariano Ozores i “Supernova” de Juan Miñón. L’actor ha treballat amb alguns dels millors directors del panorama cinematogràfic espanyol, com Azucena Rodríguez a “Puede ser divertido”, Miguel Albaladejo a “La primera noche de mi vida”, Icíar Bollaín a “Flores de otro mundo”, Vicente Aranda en “Celos”, “Juana la loca” i “Lolita’s Club” o Imanol Uribe a “El viaje de Carol”.

Altres títols de la filmografia d’Andrés són “La espalda de Dios”, “Peor imposible”, “¿qué puede fallar?”, “Los lunes al sol”, “Días de fútbol”, “2Horas de luz”, “Vida y color”, “Los fantasmas de Goya” o “Días de cine”,, entre altres. Tot i la gran trajectòria professional de l’actor, sobretot en el medi teatral, i que no ha treballat molt en televisió, ha estat precisament aquest mig el que li ha donat una gran popularitat, en passar a ser un dels protagonistes de la sèrie de televisió “Policías, en el corazón de la calle” d’Antena 3. En ella, interpreta l’infermer Pedro Bustillo, que comparteix el pis amb Rafa i que manté una gran amistat amb Susana.

El 2008 va obtenir el Premi Max al millor director d’escena pel muntatge Marat-Sade. I l’any 2019 va ser guardonat amb el Premi Nacional de Teatre.