Joan Faneca

Actor

Joan Faneca

Actor

Joan Faneca i Espinós (Barcelona, 1952) inicia la seva activitat teatral en 1970 amb el Grup Go-Go Teatre Experimental i actua amb dos breus papers en les obres El pare i El convidat. En 1971 entra en la Escola Adrià Gual, dirigida per Ricard Salvat, on després de dos cursos intervé en les obres La soga al coll, del cubà Manuel Reguera, i Pluff, el petit fantasma, que s’estrena en les matinals del teatre Romea.
En 1975, ingressa en la Escola de Teatre de l’Orfeó de Sants. Aquí rep classes de mestres com Lluís Pascual, Guillem Jordi Graells, Jordi Mesalles, Juanjo Puigcorbé, Avelina Argüelles, Nina Ricci i Andrezj Leparski. La Escola deixa la seva condició per a reconvertir-se en companyia de teatre i produeix les obres Rat, rat, rat, d’Harmonia Rodríguez; L’esquella de la Torratxa, de Serafí Pitarra, dirigida per Ramon Teixidor, i La balada del Gran Macabre, de Michel de Gelderode, dirigida pel professor Leparski (1977). En totes elles intervé Faneca com a actor amb papers protagonistes.

Des de 1978, el moment en què va entrar més de ple en el món professional de la faràndula, ha exercit com a professor de Manyaga, Clown i Expressió Corporal en diversos centres d’ensenyament reconeguts, com La Timbala o el propi Institut del Teatre.