Victor Alvaro

Actor i director

Victor Alvaro

Actor i director

Víctor Àlvaro Gómez.

Actor, director i dramaturg.

Director Artístic de la companyia Gataro,  i de Golem’S (abans Almeria Teatre)

Llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre.

 

Com a actor ha participat entre altres a LA CANTANT CALBA d’Eugène Ionesco. Propducció Cia.Món Animal. 2020; ESPÈCIES DESPROTEGIDES d’Alma Alonso. Propducció Cia.Els Deportats 2018; LES VÉRITABLES AVENTURES DE DON QUICHOTTE DE LA MANCHA. Dramatúrgia i direcció: Philippe Soldevila. Propducció Sortie de Secours, Puppulus Mordicus i Gataro. 2017. Festival Grec 2017; UBÚadella. Dramatúrgia i Direcció: Victor Alvaro. Producció Gataro i Almeria Teatre. 2015; KRAPP de SAMUEL BECKETT. Producció Gataro. 2013; EL CÀNTIR TRENCAT de HEINRICH VON KLEIST. Producció Gataro.. 2012; QUÉBEC-BARCELONA de Mercè Sarrias. Producció Le Théâtre Sortie de Secours i Sala Beckett. Direcció Philippe Soldevila. 2012; JUGANT AMB MOLIERE de Juan Antonio Castro. Traducció: Josep Mª Vidal. Producció d’Accés Teatre. Direcció d’Esteve Polls. Gira per Cavtalunya i temporada a Madrid. 2009-2010; LA DIVINA FILOTEA de Calderón de la Barca. Producció Cia. Pedro Maria Sanchez. Direcció de Pedro María Sanchez. A Cuba i EEUU. 2008; CONTE D’HIVERN de William Shakespeare. Producció CAER. Direcció de Ferran Madico. Gira per Catalunya. 2007; VALENTINA de Carles Soldevila. Producció del Teatre Nacional de Catalunya. Direcció de Toni Casares. Estrenat a la Sala Petita del TNC. Setembre 2006; COPI I OCAÑA, AL PURGATORI de Marc Rosich. Producció Cia. Tantarantana. Direcció Julio Álvarez. Estrenat al Teatre Tantarantana. Desembre 2004; REFUGI de Jessica Goldberg. Producció de Pas 29, Sala Beckett i Grec’03. Direcció Oriol Broggi. Gira per Catalunya. 2004; L’APARADOR de Victòria Szpunberg. Producció del Teatre Nacional de Catalunya. Direcció de Toni Casares. Estrenat a la Sala Tallers del TNC. Febrer de 2003; ÀFRICA 30 de Mercè Sarrias, en el paper de noi. Coproducció de la Sala Beckett i el Centre Dramàtic del Vallès. Dirigida per Toni Casares. Estrenat a la Sala Beckett. Març de 1998; LA SERVENTA AMOROSA de Carlo Goldoni com a Testimoni. Producció Teatre Lliure. Dirigida per Ariel Garcia Valdés. Estrenat al Teatre Lliure de Gràcia. Abril 1997.

 

Ha dirigit espectacles de text, musicals, òperes, circ i dansa. Se’n pot destacar CIUTAT DE GESPA de Joan Vázquez i Gerard Alonso. Producció uVe Teatre. Desembre 2018; POE –el cabaret macabre- de Dagoll Dagom, Joan Lluís Bozzo i Òscar Roig. Producció Gataro. Desembre 2018; PAQUITO FOREVER  de Fran Arráez, Gerard Alonso, Frank Capdet, Roser Batalla i Joan Vázquez. Producció uVe Teatre i Gataro. Setembre 2017; L’HABITACIÓ DEL NEN de Josep Maria Benet i Jornet. Producció Gataro. (2016); UBÚadella de Victor Alvaro. Producció Gataro. (2015); FLOR DE NIT –el cabaret- de Dagoll Dagom, Albert Guinovart i Manuel Vázquez Montalbán. Producció Gataro. Estrenat a l’Almeria Teatre. Setembre 2014; BEMOLL SOSTINGUT. Producció Circ Cric. 2014; 1984 de George Orwell. Producció Gataro. Estrenat a l’Almeria Teatre. Desembre de 2013; ¡AY, CARMELA! de José Sanchis Sinisterra. Producció Gataro amb el suport de l’ICEC. Estrenat a l’Almeria Teatre. Novembre de 2011; EL CASAMENT DELS PETITBURGESOS de Bertolt Brecht. Producció Gataro. Estrenat a l’Almeria Teatre. Setembre de 2010; THE VINEGAR DANCES (tribute to Gorey) Espectacle de dansa en homenatge a l’il·lustrador Edward Gorey. Coreografia Bealia Guerra. Producció Gataro. Estrenat a l’Almeria Teatre el 29 de juliol de 2010; THE BLACK RIDER de Tom Waits, Robert Wilson i William Burroughs. Producció Gataro amb el suport de l’ICIC. Estrenat a l’Almeria Teatre el 30 de desembre de 2009; TRES SOMBREROS DE COPA de Miguel Mihura. Producció L’Alegria CAET. Estrenat al Teatre Alegria. Terrassa. Març de 2007

 

 

PREMIS

FLOR DE NIT –el cabaret- de Dagoll Dagom, Albert Guinovart i Manuel Vázquez Montalbán.

  • Premi Butaca al millor musical 2015

BEMOLL SOSTINGUT. Producció Circ Cric. 2014.

  • Premi Zirkòlika al millor espectacle de carpa 2014

DUST de Miquel Barcelona i Gisela Creus.

  • Premi del públic al Certamen Coreogràfic de Sabadell 2009

CANTOS CON TOS a partir de textos i cançons de Chorlito.

  • Menció especial del jurat de la 5a Mostra de Teatre Breu de Barcelona (Març 2001)

LOS SUEÑOS DE MI PRIMA AURELIA de Federico García Lorca.

  • Premi al millor muntatge dins la 4a Mostra de Teatre Breu de Barcelona (Nov.1999)

ÀFRICA 30 de Mercè Sarrias. Dirigida per Toni Casares.

  • Premi revelació de la temporada 1997-1998, ex-aequo, atorgat per la Crítica teatral de Barcelona.

MOTIVANDO A LUDOVINA (Instrucciones, José Sanchis Sinisterra), (Osvald i Zenaida, Jean Tardieu) i (Como Cada Dia, Virginia Guarinos).

  • Premi al millor actor dins la 2ª Mostra de Teatre Breu de Barcelona (Maig 1997)